5/10/2010

«Шляхом героїв» замість цигарки в роті!

Тютюновий дим небезпечний не тільки сам по собі, він вступає в реакцію з уже наявними в повітрі забрудненнями і посилює їх дію на наш організм у багато разів. Зокрема збільшує канцерогенну активність поліциклічних вуглеводнів, кількість яких у міському повітрі постійно зростає. Підвищує в сотні й тисячі разів токсичність шкідливих викидів підприємств (парів бензину, бензолу, сірчистого і чадного газів). Конденсує присутній в атмосфері радіоактивний газ радон, що утворюється при природному розпаді радію, який міститься в газоподібних промислових відходах, а також виділяється з землі природним шляхом. Таким чином, тютюновий дим сприяє підвищенню концентрації в повітрі шкідливих речовин, котрі потрапляють у легені людини, яка не курить.

Оригінальний спосіб святкування Дня Перемоги віднайшла черкаська молодь. Молодіжні організації міста організували квест місцями бойової слави Черкас. Ініціатори заходу заявили – їм вже набридли паради на 9 травня, зустрічі з ветеранами та лекції на тему війни. Тож, 9 команд по 4-5 учасників робили паперові квіти для алеї слави, відгадували загадки, розшифровували азбуку Морзе, знімали кліп на тему війни та просто розважалися. Черкаський квест – оригінальний у своєму жанрі, наголошують його творці. Він має не лише пізнавальні та розважальні елементи, а й наповнений «флешмобівською» несподіванкою.

Хлопці сьогодні зайняті зовсім не чоловічою справою – у День Перемоги вони стали паперовими флористами. Створення квітів – це одне з завдань квесту, організованого Черкаським обласним осередком Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Демократичний Альянс» та Черкаським обласним молодіжним ресурсним центром. Молодь вирішила нестандартно підійти до святкування 65 річниці з дня перемоги у ВВв.

Таїсія Плахута, організатор квесту, голова ЧОО ВМГО «Демократичний Альянс»: «Як у нас молодь святкує 9 травня? Всі змушені ходити на парад, організовують круглі столи, які навіть ветеранам не дуже цікаві, ми вирішили, чого б не використати досвід сусідньої країни Росії, яка активно займається квестами».

Сергій Слинько, фахівець з ІКР Черкаського обл-рес-центру, керівник секретаріату ЧОО ВМГО «Демократичний Альянс»: «Набридло нам ще зі школи оці всі мітинги, паради, зустрічі з ветеранами, вирішили, щоб це було якимось чином цікаво молоді».

Сорока учасникам такі розваги – теж до вподоби. Хоча бути швидким та кмітливим виходить не в усіх.

Юрій, учасник квесту: «Очень нравится, очень весело, правда, ми самые последние…!!!».

Більш прудкі учасники квесту вже досягли алеї слави. Якість паперових квітів в останніх перевіряти ніхто не збирався, а от згадати подвиг бойових предків квестівців – таки змусили.

Не встигли бігуни і віддихатися, аж ось – нове завдання. Воно дещо шокувало любителів квесту – закодована адреса наступного завдання – «танчики»

Далі квестівці вже залучали до гри і випадкових перехожих. Разом з ними – співали, писали вірші, розшифровували військові телеграми, вітали перехожих зі святом, прикріплюючи традиційні георгіївські стрічки. Н афіналі всі команди випустили у повітря червоні кульки, наповнені гелієм та отримали приємні призи від організаторів та спонсорів від торгівельної марки «Житомирські ласощі» та «OPTIMIX».

До речі, стати учасником такого заходу міг кожен черкащанин віком від 14 і до 30 років. Точніше, говорять організатори, усі ті, хто має креативне мислення та волю до перемоги.

Подібний квест до Дня перемоги – перший в Україні. Але не останній, запевняють його організатори. Наступний квест молодь планує провести вже 31 травня у Всесвітній день відмови від паління. Детальніше слідкуйте за оголошеннями на інтернет-ресурсах.







Немає коментарів:

Дописати коментар