11/23/2011

Зародження проекту “Друге життя”

У м.Черкаси група ініціативних людей та декілька громадських організацій починають створювати соціально-екологічний проект "Друге життя". Зараз ми активно шукаємо партнерів.

Мета проекту: зменшувати об’єми використання ресурсів планети, формувати екологічне світосприйняття у жителів міста, задовольнити елементарні потреби незахищених верств населення.

Цілі проекту: об’єднати активних людей, що бажають зробити свій вклад у покращення екологічної ситуації у м. Черкаси, провести перерозподіл деяких ресурсів населення (від тих, кому вони вже не потрібні до тих, хто має в них потребу), інформувати та дати приклад населенню про те, як можна жити більш екологічніше. Дати можливість кожному відчути задоволення від особистого внеску в покращення екологічної ситуації свого рідного міста.
Суть проекту: в м. Черкаси обирається декілька великих дворів (під двором слід розуміти – сукупність багатоповерхових житлових будинків об’єднаних спільною прибудинковою територією). Жителі через інформаційні листівки та оголошення повідомляються про те, що в певний день і в певний час в їхньому дворі буде проходити проект «Друге життя», а також про всі деталі проекту. Їх завдання протягом тижня зібрати всі непотрібні їм речі або речі, які є бажання віддати іншим. У зазначений день вони зможуть передати ці речі організаторам проекту, натомість отримати подяку та інформаційний буклет «Екологічний кодекс». Зібрані речі передаватимуться за потребою: дитячі (діти віком до 16 років) речі, взуття, література, іграшки до дитячого будинку «Теплий Дім»; тряпки, лахміття, дошки, будівельні інструменти, крупи, консерви, верхній одяг до спільноти захисту тварин «Друг»; макулатура до приймального пункту «Черкасивторресурси», тим самим отримуючи своє друге життя. Наприкінці акції жителів буде повідомлено про те, скільки ресурсів було зібрано, кому передано та як буде використано.
Учасники проекту: в проекті зараз вже приймають участь такі організації як «Ротаракт» та «Псіполіс». «Псізон» є партнерським проектом.
Запрошуємо приєднатись до створення та реалізації проекту!
Ми повністю відкриті для всіх: громадських об’єднань, фондів, спонсорів, прибуткових і не прибуткових, державних і не державних організацій, а також, для всіх хто має конкретні матеріальні потреби.
Етапи проекту:
  • Перша Skype-конференція «Планування проекту». Вдосконалення проекту, затвердження орг.команди, розподіл дій.
  • Пошук та налагодження стосунків з потенційними партнерами проекту: інші громадські, комерційні, державні організації, фізичні особи, органи влади, спонсори, донори, грантодавці, ЗМІ, організації та люди, що потребують допомоги, організації, що потребують реклами.
  • Формування кінцевого переліку всіх необхідних речей.
  • Створення рекламних оголошень та роздаткових матеріалів. 5. Залучення ЗМІ до проекту.
  • Збір ресурсів.
  • Розподіл та передача ресурсів за потребою.
  • Інформування жителів будинків про результати проекту, загальний звіт про результати проекту.
Потреби проекту: контейнери, великі пакети, засоби перевезення, люди, підтримка, реклама. 

Контакти

Немає коментарів:

Дописати коментар